Artificiell Intelligens

Använda ChatGPT för SEO

Använda ChatGPT för att driva teknisk SEO

Integrering av generativ AI i sökningar presenterar ett övertygande värdeförslag. Om SEO-experter lyckas med att effektivt anpassa denna teknologi kan det revolutionera branschen och grundläggande ändra hur människor interagerar med sökningar. Även om det fortfarande finns vissa oro kring noggrannheten i AI-genererat innehåll, liksom utelämnanden som kan leda till att viss information tas ur sitt sammanhang, förklarade SEO-experten Eric Enge att teknologin fortfarande är ett fantastiskt verktyg för kreativ inspiration och tidsbesparing. Nedan följer en sammanfattning av hur generativ AI kan användas för att driva din tekniska SEO-strategi, som presenterades av Enge vid SMX Advanced.

 • Generativ AI kan revolutionera sökbranschen och ändra hur människor interagerar med sökningar.
 • Trots oro kring noggrannheten i AI-genererat innehåll, kan teknologin vara ett fantastiskt verktyg för kreativ inspiration och tidsbesparing.
 • Integrering av generativ AI i sökningar kan vara ett värdefullt verktyg för att driva din tekniska SEO-strategi.

1. Kodning

anvanda-chatgpt-for-seoEn av de imponerande aspekterna hos ChatGPT är dess kompetens inom kodning, enligt Enge. Han förklarade:

 • ”Chat GPT ger dig en mycket bra utgångspunkt för din kod. Ibland kan det vara lite buggigt och behöver felsökas, men det är en riktigt bra plats att börja – och det är så jag råder dig att använda det.”
 • ”Om du använder det för att generera schema markup, kom ihåg att det bara är en startpunkt. Så se till att du har någon som kan läsa schema markup för att validera att det är rätt. Att använda generativ AI bara snabbar upp processen.”

Generativ AI kan vara en användbar resurs för att snabba upp kodningsprocessen, men det är viktigt att komma ihåg att det bara är en startpunkt. Att ha en kunnig person som kan validera resultatet är avgörande för att säkerställa att koden är korrekt.

3. Översättning

Generativ AI producerar noggranna resultat när det används för översättningsändamål. Enge säger:

 • ”Jag använde det för att översätta sökord från engelska till franska och det producerade en riktigt stark uppsättning resultat.”
 • ”Den här sortens sak kan verkligen hjälpa från en operations synvinkel eller påskynda verksamheten i ditt företag eftersom det här är ganska vanliga applikationer.”

Genom att använda hreflang taggar kan man också säkerställa att webbplatsen är tillgänglig på flera språk, vilket kan öka besökarantalet och förbättra användarupplevelsen. Översättning är viktigt för att nå en internationell publik och för att göra affärer på en global nivå.

4. Implementering av .htaccess-regler

Generativ AI kan användas för att snabba upp processen att implementera .htaccess-regler. Om någon påstår att de är GoogleBot men inte kommer från en av Googles IP-adresser, kan det vara skadligt för webbplatsen. Genom att använda generativ AI kan man blockera dessa användare och därmed skydda webbplatsen. Det är också möjligt att använda generativ AI för att få kreativ inspiration för titel-taggar.

Detta kan vara användbart för att hjälpa till att brainstorma idéer för titlar, men det är viktigt att ta hänsyn till andra faktorer som sökvolym innan man publicerar något. När generativ AI används för att skapa meta-beskrivningar kan man finjustera resultatet med hjälp av ytterligare promptar tills man är nöjd med beskrivningen. Det är viktigt att skapa en meta-beskrivning som lockar användaren att klicka på resultatet, eftersom det inte påverkar rankingen.

Generativ AI kan användas för att skapa exempel på beskrivningar som är närmare det man vill använda. Genom att använda .htaccess-regler och generativ AI kan man skydda sin webbplats och optimera dess innehåll för sökmotorer. Det är viktigt att ta hänsyn till sökvolym och andra faktorer innan man publicerar något på sin webbplats.

7. Sammanfattning av innehåll

Generativ AI är en noggrann verktyg för att sammanfatta innehåll eftersom det enbart använder det innehåll som du har matat in vilket eliminerar förvirring, datum utelämnanden eller falsk information. Enge påpekade att det inte finns några problem med hallucinationer vilket gör det till en utmärkt verktyg för att sammanfatta innehåll.

8. Sammanställning av sökord

Enge delade också exempel på hur han använde ChatGPT-promptar för att klassificera och gruppera sökord. Han tillade:

 • ”Det fungerade faktiskt ganska bra – även om det inte var perfekt – med att klassificera sökord och grupper baserat på deras sökintention för kommersiella transaktioner.”
 • ”När det gäller att gruppera sökorden baserat på relevans gjorde ChatGPT ett riktigt bra jobb. Faktum är att jag skulle säga att det var 100% korrekt med de svar det gav mig.”

Genom att använda ChatGPT-promptar kan man enkelt sammanställa sökord i grupper baserat på deras relevans och sökintention. Detta kan vara en viktig del av sökordsanalysen och hjälpa till att optimera sökmotoroptimeringsstrategin.

9. Innehållsassistans

Generativ AI är en användbar verktyg för att generera idéer för innehåll. Genom att använda ChatGPT kan man be om en lista över populära frågor relaterade till ett ämne för att få en lista över potentiella artikelidéer:

 • ”Du kan använda denna teknik när du precis börjar bygga upp ett nytt ämnesområde på din hemsida. Du behöver fortfarande ha en ämnesexpert som går igenom detaljerna och anta inte att listan som ges är heltäckande.”
 • ”Det kan dock snabba upp din brainstorming-process och jag tycker att detta är en ganska intressant aspekt av verktyget.”

Detta kan vara särskilt användbart för författare som behöver hjälp med att hitta relevanta ämnen för sin målgrupp. Generativ AI och AI-genererat innehåll kan också hjälpa till att säkerställa att innehållet är relevant och engagerande för läsarna genom att använda naturlig språkbehandling för att förstå målgruppens preferenser.

Titta: Använda ChatGPT för att driva teknisk SEO

Genom att använda ChatGPT kan företag förbättra sin synlighet på sökmotorer och implementera bästa praxis för sökmotoroptimering. Genom att använda teknisk SEO kan företag förbättra sin digitala marknadsföring och öka sin synlighet på sökmotorer.

Vanliga Frågor

Hur kan jag använda ChatGPT för att optimera SEO på min webbplats?

ChatGPT kan hjälpa till att optimera SEO på din webbplats genom att generera högkvalitativt innehåll som innehåller relevanta sökord. Du kan använda ChatGPT för att skapa SEO-optimerat innehåll för din webbplats, inklusive meta-beskrivningar, rubriker och brödtext.

Kan innehåll skapat av ChatGPT förbättra min webbplats SEO?

Ja, innehåll som skapas av ChatGPT kan förbättra din webbplats SEO genom att optimera för relevanta sökord och använda bästa praxis för SEO.

Vilka är de bästa sätten att integrera SEO-strategier i en ny webbplats med hjälp av ChatGPT?

När du integrerar SEO-strategier i en ny webbplats med hjälp av ChatGPT, är det viktigt att fokusera på nyckelordsoptimering och använda bästa praxis för on-page SEO. Du kan också använda ChatGPT för att generera innehåll för din webbplats som är optimerat för sökmotorer.

Hur kan ChatGPT hjälpa till med att identifiera effektiva SEO-nyckelord?

ChatGPT kan hjälpa till med att identifiera effektiva SEO-nyckelord genom att använda maskininlärningstekniker för att analysera sökdata och identifiera relevanta sökfraser. Du kan sedan använda dessa sökord för att optimera din webbplats och förbättra din SEO-strategi.

På vilket sätt kan ChatGPT bidra till SEO för nyhetsrelaterat innehåll?

ChatGPT kan bidra till SEO för nyhetsrelaterat innehåll genom att generera högkvalitativt och relevant innehåll som är optimerat för sökmotorer. Du kan använda ChatGPT för att skapa SEO-optimerade nyhetsartiklar och pressmeddelanden som kan förbättra din synlighet på sökmotorer.

Vilka SEO-koncept bör jag fokusera på när jag använder ChatGPT för teknisk SEO?

När du använder ChatGPT för teknisk SEO, är det viktigt att fokusera på optimal webbplatsstruktur, snabba laddningstider och responsiv design. Du kan också använda ChatGPT för att generera SEO-optimerat innehåll för tekniska ämnen som kan förbättra din synlighet på sökmotorer. Denna artikel är även relevant för ämnet Generativ AI för SEO.