Lokal SEO

Boosta din lokala SEO

Boosta dina lokala SEO-insatser

För lokala företag är det viktigt att ha en stark online-närvaro för att attrahera nya kunder och leder. Genom att använda lokala sökmotoroptimeringsstrategier kan företag öka sin synlighet i sina samhällen och locka till sig fler kunder. I denna artikel presenteras nyckeltaktiker för att hjälpa dig att förbättra din lokala SEO-strategi och effektivt nå din målgrupp. Genom att använda kraften i videoinnehåll, skapa autentiskt och övertygande innehåll, omfamna texting för förbättrad kommunikation och optimera din Google Business-profil, kan du öka din lokala sökbarhet idag och framöver.

 • Använd videoinnehåll för att öka din lokala sökbarhet
 • Skapa autentiskt och övertygande innehåll för att attrahera lokala kunder
 • Optimer din Google Business-profil för att förbättra din synlighet i lokala sökningar

1. Dra nytta av kraften i videomaterial

boosta-din-lokala-seoVideomaterial har blivit ett dynamiskt verktyg för att engagera publiken och förmedla meddelanden. Inflytandet av videor i sökmotorresultatsidor (SERP) ökar, med Google som erkänner populariteten av videomaterial bland sökare.

 • Visste du att videosearchresultat är lokaliserade? Detta innebär att tittare nära din företagsplats är mer benägna att stöta på ditt videomaterial, vilket ger dig en konkurrensfördel på din lokala marknad.

Maximera effekten av dina videor på lokal SEO genom att:

Inkludera videor på toppresterande sidor

 • Integrera videor med toppresterande webbsidor, förbättra användarengagemangstiden.

Spåra i sökkonsolen

 • Övervaka videoprestanda separat inom Google Search Console för att få insikter i deras effektivitet.

2. Skapa autentiskt och övertygande videomaterial

Visa upp ditt företag

 • Ge en insyn i dina företagsoperationer, varumärkesvärderingar och teammedlemmar. Framhäv vad som skiljer ditt företag från konkurrensen.
 • Bygg förtroende genom att visa kundtestimonier som belyser positiva upplevelser.

Undvik överredigering

 • Omfamna äkthet över alltför polerat innehåll. Användare tenderar att uppskatta genuina, relaterbara videor.

Att skapa effektivt videomaterial handlar om mer än höga produktionsvärden. Autenticitet är nyckeln till att bygga en genuin koppling med din publik. Genom att visa upp ditt företag och undvika överredigering kan du skapa en övertygande och autentisk video som resonera med din målgrupp. För att maximera din videos räckvidd och engagemang, överväg att dela den på sociala medier, optimera den för on-page SEO och använda strukturerade data för att förbättra sökbarheten.

3. Omfamna textmeddelanden för förbättrad kommunikation

Textmeddelanden har blivit en föredragen kommunikationsmetod, särskilt bland yngre generationer. Genom att erbjuda textbaserade kommunikationsalternativ på din webbplats kan du förbättra kundinteraktioner och effektivisera lead-genereringen. Här är några tips för att få ut det mesta av textmeddelanden:

Mobilanpassade textmeddelanden

 • Eftersom mer än hälften av webbplatstrafiken kommer från mobila enheter, bör du erbjuda smidiga textkommunikationsalternativ för en användarvänlig upplevelse.

Integrera textmeddelande-appar

 • Verktyg som Leadferno underlättar enkel integration av webbplats-till-textmeddelanden, vilket möjliggör att flera teammedlemmar kan engagera sig med potentiella kunder från var som helst.

Använd analyser

 • Dra nytta av analyser som tillhandahålls av textmeddelande-appar för att få insikter i kundbeteende och överbrygga klyftan mellan webbplatsbesök och konverteringar. Genom att vara transparent och tillhandahålla värdefull information kan du etablera trovärdighet och visa upp din expertis. Överväg följande taktiker:

Erbjud handledningar och DIY-innehåll

 • Tillhandahåll handledningar, guider och DIY-innehåll som adresserar vanliga frågor eller utmaningar som din publik kan ha.

Lista dina priser

 • Visa prissättning för att hjälpa potentiella kunder att fatta informerade beslut och eliminera behovet av onödiga förfrågningar.

Adressera grundläggande information

 • Förstå att många användare föredrar att få tillgång till grundläggande information utan att behöva ringa direkt. Spara tid och ansträngning för dem genom att tillhandahålla tydliga svar.

Genom att omfamna textmeddelanden kan du förbättra kundinteraktioner och öka effektiviteten i lead-genereringen. Genom att använda dessa tips kan du säkerställa att du gör det på rätt sätt.

5. Optimering av Google Business-profil

Kategorirotering

 • Om ditt företag upplever säsongsmässiga efterfrågeskiftningar, justera din huvudkategori därefter. Detta säkerställer att din profil stämmer överens med den föränderliga behov hos din publik.

Strategisk länkning

 • Länka din Google Business-profil till en relevant sida på din webbplats. Välj en sida med auktoritet, baklänkar och relevant innehåll för optimal påverkan.

Nyckelordsanpassning

 • Analysera organiska sökresultat för dina huvudnyckelord för att bestämma de bästa presterande sidorna. Länka din profil till de högst rankade sidorna för att förbättra din lokala söksynlighet.

Genom att optimera din Google Business-profil kan du förbättra din lokala söksynlighet och öka din synlighet för potentiella kunder. Se till att din profil är komplett med foton, korrekta företagslistor och öppettider, samt verifierad på Google Maps. Använd också lokala kataloger och citat för att öka din närvaro online. Kom ihåg att uppdatera din profil regelbundet med nya attribut och information för att hålla den aktuell och relevant för din publik.

Öka din lokala sökbarhet idag och framöver

Lokala företag kan positionera sig före konkurrenterna genom att implementera strategier för att ytterligare höja sina lokala SEO-insatser. Videomaterial, autentisk (och enkel) kommunikation, transparens och finjustering av din Google Business-profil är kraftfulla verktyg som hjälper företag att blomstra på sina lokala marknader. Genom att anta dessa taktiker kan du förbättra din online-synlighet, engagera din målgrupp och driva meningsfulla resultat för ditt företag.

 • Använd videoinnehåll för att locka din publik och öka engagemanget.
 • Kommunicera på ett autentiskt och enkelt sätt för att bygga förtroende med din målgrupp.
 • Var transparent genom att tillhandahålla korrekt information om ditt företag och dess tjänster.
 • Finjustera din Google Business-profil genom att inkludera relevanta sökord och information om ditt företag.

Genom att genomföra dessa åtgärder kan du öka din lokala sökbarhet och förbättra din online-närvaro. Detta kan leda till ökad trafik, fler kunder och bättre affärsresultat. Åsikterna som uttrycks i denna artikel tillhör gästförfattaren och nödvändigtvis inte Search Engine Land. Staff författare listas här.

Vanliga Frågor

Hur kan jag optimera min webbplats för lokal sökmotoroptimering?

För att optimera din webbplats för lokal sökmotoroptimering, måste du se till att din webbplats har korrekt metadata, inklusive titlar och beskrivningar. Du bör också inkludera relevanta sökord i din webbplatsens innehåll och se till att din webbplats är mobilvänlig. Att ha en Google My Business-sida och att få länkar från andra lokala företag kan också hjälpa till att förbättra din lokala SEO.

Vilka strategier är mest effektiva för att förbättra lokal SEO för småföretag?

Några av de mest effektiva strategierna för att förbättra lokal SEO för småföretag inkluderar att optimera din Google My Business-sida, få länkar från andra lokala företag, använda relevanta sökord i din webbplatsens innehåll, och se till att din webbplats är mobilvänlig. Att skapa lokala listor och att delta i lokala evenemang kan också hjälpa till att öka din närvaro i lokala sökresultat.

Vad bör ingå i en kontrollista för lokal SEO?

En kontrollista för lokal SEO bör inkludera att se till att din Google My Business-sida är uppdaterad och korrekt, att din webbplats är mobilvänlig, att din metadata är korrekt och inkluderar relevanta sökord, att din webbplats har en tydlig struktur och enkel navigering, och att du har fått länkar från andra lokala företag.

Hur kan jag öka min närvaro i lokala sökresultat på Google?

För att öka din närvaro i lokala sökresultat på Google, bör du optimera din Google My Business-sida, inkludera relevanta sökord i din webbplatsens innehåll, få länkar från andra lokala företag, och se till att din webbplats är mobilvänlig. Att skapa lokala listor och att delta i lokala evenemang kan också hjälpa till att öka din närvaro i lokala sökresultat.

Vilka grundläggande steg är viktiga för nybörjare som vill satsa på lokal SEO?

Några av de viktigaste grundläggande stegen för nybörjare som vill satsa på lokal SEO inkluderar att optimera din Google My Business-sida, inkludera relevanta sökord i din webbplatsens innehåll, se till att din webbplats är mobilvänlig, och att få länkar från andra lokala företag. Att skapa lokala listor och att delta i lokala evenemang kan också hjälpa till att öka din närvaro i lokala sökresultat.

Hur förbättrar jag mina lokala SEO-ansträngningar kontinuerligt?

För att förbättra dina lokala SEO-ansträngningar kontinuerligt, bör du regelbundet uppdatera din Google My Business-sida, se till att din webbplats är mobilvänlig, inkludera relevanta sökord i din webbplatsens innehåll, och få länkar från andra lokala företag. Att skapa lokala listor och att delta i lokala evenemang kan också hjälpa till att öka din närvaro i lokala sökresultat. Vi ha skrivit en liknande artikel om detta här Hur lång tid tar det för SEO att ge resultat?.