Köpa länkar

Behöver du köpa länkar? Här köper ni bra länkar till marknadens lägsta priser som syftar till att ge bättre ranking på sökmotorer. Några av landets största e-handlare har granskat och godkänt oss. Vi garanterar lägst 10 i Trust Flow (Majestic) och 10 i Domain Rating (Ahrefs).

Köp billiga länkar av mig på Webbstream.

Om du driver en SEO-verksamhet så får ni lägsta priset på länkarna.
Vi tar endast 39:-/månad per länk. Artikeln vi skriver är på 400 ord och kostar 295:-.

Övriga kunder får följande priser.
Vi tar 45:-/månad per länk. Artikeln vi skriver är på 400 ord och kostar 350:- per länk.

Vi säljer även permanenta länkar för 995:- med 36-månaders garanti.

Vi har endast en månads uppsägningstid på våra tjänster. Moms tillkommer. Vi fakturerar via Svea Ekonomi. Allmänna villkor gäller.

Ring mig på 0708-135208 eller använd formuläret nedan om ni har frågor om länkar och sökmotoroptimering!  Mvh Anders Tibbling | Webbstream Stockholm AB Org.nummer: 559010-0995

Vi erbjuder snabb och smidig leverans av länkar

Köpa länkar av Anders Tibbling

Köp länkar här! Kontaktformulär vid köp av länkar

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ditt meddelande

  Efter överenskommelse om länkmängd per månad, målsidor, länktexter eller andra önskemål skriver våra skribenter artiklar av hög kvalitet där vi länkar till kundens webbplatser. Vi postar artiklarna på olika webbplatser som är utspridda på många olika ip-nummer. Vi har c:a 900 svenska ip-nummer med stor variation på c-klasser och runt 1200 aktiva domäner just nu. Vi rapporterar samtliga länkar som skapats varje månad till kunden i ett excelldokument. Så enkelt är det att köpa bra länkar!

  Skribenter som skriver länktexter

  Vi använder endast Svenska skribenter som är över 30 år, boende i Sverige och som har stor erfarenhet av professionella leveranser. Just nu har vi 18 skribenter som sköter våra kundleveranser av texter och intervjuer.

  Kvalitet på domäner vi länkar från

  Vi använder Ahrefs.com för opartisk bedömning av våra webbplatser. Domänerna som vi länkar från har få utgående länkar och får kontinuerligt nytt innehåll. Webbplatserna har unika ip-nummer i länkprofilen. Vi undviker naturligtvis sajter med spammig historik. Vi använder främst .SE-domäner men det finns även bra .NU-domäner. Vi har få utlänkar då vi har mängder med bra webbplatser – det ger bra länkstyrka som inte vattnas ur!

  Rekommenderad process vid köp av länkar

  Länkar är viktiga för bra resultat vid sökmotoroptimering. Jag har själv över 15 års professionell erfarenhet av att hjälpa företag med framgång på sökmotorer med hjälp av länkar och domäner och efter min erfarenhet rekommenderar vi följande länkvolymer per månad till mindre eller normalstora webbplatser.

  1. 4 nya länkar mot webbplatsen varje månad. (Bäst är att länka mot några olika sidor på webbplatsen)
  2. 4-8 länkar mot befintliga länkar och/eller egna satellitsidor. (om man behöver mer kraft)

  Enklare än såhär blir det inte att få bra effekt vid sökmotoroptimering 🙂 Använd gärna kontaktformuläret för offert!

  Optimerade landningssidor

  Landningssidor är den bästa investeringen för en webbplats som vill få kunder från Google med sökmotoroptimering! Det är av mycket stor betydelse att webbplatsen man vill förbättra rankingen för har optimerade landningssidor för varje sökord/sökfras. En landningssida är helt enkelt den planerade sidan som en besökare ska komma till från Google som är anpassad för ett specifikt sök. Se min enkla principskiss.

  En principskiss om landningssidor av Anderstibbling.nu.

  Detta är ett möjligt upplägg som ger flera lämpliga länkmål. ”Cykelmodeller” fungerar som en samlingssida för specifika landningssidor man vill länka till lokalt på webbplatsen samt via externa länkar. Artikeln om barncyklar fungerar som en lokal sida som stärker rankingeffekten genom högsta möjliga relevans. Artikeln i sig blir ett mycket bra länkmål om man ber en bloggare att skriva om barncyklar och länkar till den sidan och/eller den avsedda landningssidan /barncyklar.

  Fler besökare med optimerade landningssidor!

  Det finns oftast en given bunt med sökord som t.ex. en webbplats som säljer cyklar kan använda sig av. Den kommer vara hårt konkurrensutsatt av många andra aktörer som givetvis vill synas på affärsdrivande sök. Kreativa landningssidor kan därför spela en viktig roll! Hur får man nya besökare till sin webbplats som inte andra aktörer redan mjölkar? Jag hade skapat mängder med landningssidor som skriver om cykelsemester och lämpliga platser att cykla på – det anknyter starkt till utbudet då cyklar samt cykeltillbehör behövs för en cykelsemester.

  Upplägget för nya landningssidor skulle se ut så här:

  Specifika orter ”Cykla på Öland/Gotland/Österlen/+20 andra populära orter”, olika länder ”Cykelsemester i Sverige/Norge/Danmark/Finland/Mallorca/Italien”, guider ”Cykelsemester med småbarn, billig semester på cykel, vanliga misstag som görs på en cykelsemester”.

  Jag hjälper ofta kunder med det kreativa tänket och hur man tar trafik från Google för att tjäna mer pengar. Det är inte svårare än så, det är smart och det är en engångsinvestering i framtida möjligheter att få in relevanta besökare till sin webbplats. Vi tar mellan 500 till 1500 per landningssida beroende på omfattning och ämne. För att ge en fingervisning om investeringen.

  Läs mer om viktiga rankingfaktorer på Google här

  Testa din webbplats med Pagespeed insights!

  En viktig del i processen att få bättre ranking är att man måste känna till om man har en snabb eller slö webbplats. Google är tydliga här. Har man en sida som laddar långsamt på mobil så får man räkna med försämrad ranking. Testa din webbplatsGoogle Pagespeed insights.

  Vilka köper länkar?

  De flesta länkuppdrag vi levererar på är mot större e-handlare som hanterar sitt SEO-arbete internt. Några är SEO-företag och andra är webbyråer som hjälper sina kunder med sökmotoroptimering delvis med hjälp av bra länkar. Vi gör det enkelt för affiliates att hyra länkar snabbt, billigt och automatiskt. Säljer man själv SEO till sina kunder så är det inte ovanligt med påslag på 250:- per länk, per månad om man köper billiga kvalitetslänkar av oss. Moms tillkommer på samtliga priser!

  Köpa länkar FAQ

  Denna FAQ (Frequently Asked Questions) ger dig svar på frågor kring länkköp

  [WPSM_AC id=278]

  Köpa länkar till sin webbsida

  Det naturliga målet för alla som äger en webbplats är att göra den till den mest populära. Det finns miljontals webbplatser tillgängliga på World Wide Web. När det finns så många webbplatser är det inte särskilt lätt att få dina webbplatser att ses av många människor. Men de flesta människor misslyckas med att inse att allt är möjligt. Backlinks är lösningen för de människor som letar efter sätt att popularisera sina webbplatser.

  Varför är backlinks viktiga?

  Varje sökmotor skulle optimera sökresultaten utifrån vissa regler som fastställts skapade av utvecklarna. En ordentlig analys av ett program kan lätt avgöra hur det fungerar. På samma sätt kan man också veta hur en sökmotor fungerar. Du behöver inte vara en utvecklare för att identifiera den. Om du har sunt förnuft kan du lätt förstå det. De flesta sökmotorer som Google har ett mycket gott rykte om de webbplatser som har många högkvalitativa backlinks. Därför får dessa webbplatser självklart en plats på de första sidorna i sökresultatet när en sökfråga ställs.

  Bättre närvaro på nätet med bra länkar

  En webbplats kan inte bara skapas för att få människor över hela världen att känna till dess existens. Det krävs någon form av marknadsföring, så att folk faktiskt vet att det finns en sådan webbplats. Backlinks hjälper till att locka många människor till en webbplats. Närvaron av en länk till din webbsida på någon annan webbplats skulle naturligtvis bidra till att öka klickfrekvensen på din egen webbplats. När din webbplats är länkad till en mer populär webbplats, kommer fler människor naturligtvis också att se din webbplats. En mycket viktig sak för backlinks är att skapa lämpliga ankartexter. Ankartexten är den text som man kan klicka på. Ett klick på texten leder vidare till en annan webbsida. Texten bör alltså väljas med hög effektivitet. Valet av texten bör motivera internetanvändarna att klicka på den omedelbart.

  5 sätt att få gratis bakåtlänkar

  Vad är en bakåtlänk? Bakåtlänkar är helt enkelt länkar runt om på webben som pekar tillbaka till din webbplats. Ju fler backlinks du har, desto mer auktoritet har du i Googles ögon. Alla backlänkar är dock inte likadana. Det finns sätt att få gratis backlinks av hög kvalitet. Låt mig först klargöra att alla backlinks du köper faktiskt kan skada dig snarare än hjälpa dig.

  De bästa backlänkarna är gratis länkar, och låt mig berätta varför. De är avgörande för din webbplats framgång, om du håller dem på webbplatser som är relaterade till din nisch. Om du går ut och köper 500 000 backlänkar som ska spammas över hela internet är det troligt att de inte ens kommer att vara på webbplatser som är relevanta för din nisch. Detta är en röd flagga för Google och gör det helt uppenbart att du spammar ut din länk överallt. Ännu värre är att det får dig att se desperat ut! Gör mig en tjänst. Ta till dig de råd som jag nu ska ge dig och gör det bara! Med tiden kommer du att märka att din webbplats kommer att rankas för nyckelord som du aldrig trodde att du kunde! Låt oss ta en titt på de bästa platserna för att få gratis backlinks, och sedan kommer vi att gå in på detaljer om varje plats.

  Forumlänkar

  Forum som är relevanta för din nisch är ett utmärkt sätt att få gratis backlinks. De flesta forum tillåter dig att ha en signaturrad där du kan skriva in din länk till din webbplats eller blogg. Du kan inte gå runt och spamma forumet med din länk. Detta kommer att leda till att du blir bannlyst. Sätt istället upp din signatur och gå runt och kommentera ämnen och lägg upp trådar för att göra dig känd som en person av värde. Folk kommer naturligtvis att vilja ta reda på vad du har mer att erbjuda.

  Databaser för artiklar

  Artikeldatabaser är ett vettigt sätt att få gratis backlinks till din webbplats. När jag skriver ett blogginlägg går jag automatiskt in och lägger upp det på de mest populära artikeldatabaserna för maximal exponering. Återigen, du kan inte spamma din länk i hela artikeln, och i vissa artikeldatabaser är länkar inte tillåtna alls i artikelns text. Du placerar din länk i författaravsnittet. Vissa tillåter länkar i brödtexten, men var försiktig med detta eftersom du inte vill få problem.

  Webbplatser för videodelning

  YouTube är den främsta videodelningssajten i hela världen. Du vill ha gratis backlänkar från den här webbplatsen, människor! Vad gör du videor om? Allt som har med din nisch att göra! En bra metod är att ta ett blogginlägg som du själv har skrivit. Lägg inte upp skräpinnehåll, göra om det till en grundläggande PowerPoint, förklara det i en video och sedan lägga upp den på YouTube. Folk älskar instruktionsvideor och de kommer till Internet för att lära sig, eller hur? Lägg din länk i avsnittet under videon och låt den dyka upp medan videon spelas upp, använd den sparsamt eftersom den blir riktigt irriterande väldigt snabbt!.

  Webbplatser för dokumentdelning

  När du skriver en artikel på din blogg eller webbplats kan du återanvända artikeln och skapa en PDF-fil som du kan ladda upp på webbplatser för dokumentdelning. Detta kommer att generera högkvalitativa länkar.

  Pinga webbplatser

  När du skriver en artikel på din blogg eller webbplats ska du pinga den! Låt världen veta att den har kommit fram och skicka den vidare för att studsas över hela webben. Om du har en WordPress-blogg är detta redan gjort för dig.

  Ett bonussätt att få gratis bakåtlänkar

  Slideshare. Slideshare är precis vad det låter som. Du skapar ett bildspel om vad du vill och delar det med gemenskapen, eller lägger upp det var du vill! Detta är ett annat utmärkt sätt att få ”gratis bakåtlänkar”. Dra nytta av detta.

  Snabbt tips om länkar

  Du bör ha några bakåtlänkar i hela din blogg eller webbplats som länkar till sidor i din blogg eller webbplats. Om du till exempel har en artikel som nämner affiliateprogram och du också råkar ha en sida som listar affiliateprodukter och recensioner, kan du länka texten i artikeln till affiliateprogramsidan på din blogg eller webbplats. Du kan också helt enkelt länka till samma sida som du är på. Sökmotorer gillar detta.

  Bli nummer 1 i Google med bakåtlänkar

  Backlinking är en av de viktigaste metoderna för att nå framgång inom SEO. En mycket viktig fråga du måste ställa dig själv är: ”Hur får jag kvalitetsbacklänkar och ökar min bloggs exponering så att jag kan hittas i Google?”. Innan vi går in på detta ämne är det oerhört viktigt att veta vad en backlink är.

  En backlink är helt enkelt en länk som är från en annan webbplats som pekar tillbaka till din blogg eller webbsida. Backlinks är avgörande eftersom de hjälper dig att rankas väl i sökmotorer, aka Google – kungen. Alla vill att kungen ska känna dem personligen, så du kan se hur viktig korrekt backlinking är. Det finns många sätt att få giltiga backlänkar till din webbplats och jag föreslår att du börjar bygga backlänkar på ett naturligt sätt under de första månaderna.

  Först rekommenderar jag att du skriver artiklar och skickar in dem till olika kataloger, till exempel eZine eller Buzzle. Lämna dina unika artiklar till Buzzle först eftersom de inte tillåter duplicerat innehåll på webben. När din artikel har godkänts och skickats in – du får automatiskt en backlink, lägg sedan upp den på din blogg och eZine, tillsammans med några andra om du vill. Detta är det första steget för att bygga upp backlinks. Att skicka in till artikelkataloger är viktigt eftersom det lätt hjälper till att bygga upp trafik till din webbplats. Tror du inte att det här fungerar? Nå min vän, du läser den här artikeln just nu på eZine, eller hur?

  • Nästa steg är att skicka in din webbplats till länkkataloger. Om du inte är säker på var du kan hitta dem kan du bara googla ”link directories” så kommer många att dyka upp. Genom denna process skickas din länk till hundratals länkkataloger på nätet.
  • Den enda nackdelen är att det kan ta flera veckor innan din blogg/webbplats blir godkänd och att du inte vet var din länk kommer att förankras.
  • En annan nackdel är att du inte vet vilken pagerank de webbplatser som din länk kommer att finnas på har. Som du kan se är detta en lång och tråkig process – så ett annat alternativ som finns är att köpa backlinks.

  Den största fördelen med att köpa kvalitetsbacklänkar är trafik och exponering i sökmotorer. Även med unikt innehåll på din webbplats – chansen är stor att någon någon annanstans har gjort exakt samma sak. Så hur blir din webbplats synlig på Google? Med kvalitetsbacklänkar – vilket ökar dina chanser att visas på första sidan i Google. Jag föreslår att du avsätter en viss budget varje månad för att bygga kvalitetsbacklänkar. Spendera inte en massa pengar direkt och säg att du är klar. Dessa länkar kommer att se onaturliga ut och kommer att höja en röd flagga i sökmotorerna. Börja i liten skala – köp 20 eller 30 backlinks från en pagerank 3,4 eller 5. Du kan hitta kvalitetsbacklänkar på olika forum eller du kan hitta länkmäklare på nätet.

  Undersök de ställen som du överväger att köpa backlinks från. Hur länge har de funnits? Vilken pagerank kommer de att skicka in till din webbplats?

  Länkar med hög sökmotorstatus

  Kvalitet vs kvantitet för backlinks är en giltig debatt, men verkligheten är att backlinks med hög pagerank helt enkelt är den mest effektiva kraftfulla lösningen för att öka rankingen. Inte bara för initiala placeringar utan även för att stabilisera dem (förhindra att positionen hoppar runt känd som ”Google-dansen”).

  En länk är en länk är en länk är en länk?

  Alla länkar hjälper, men vissa hjälper mer än andra. Pagerank är en algoritm som Google har utvecklat för att exponentiellt värdera en webbsida framför en annan; det är viktigt att notera att även om en webbplats kan ha en hög pagerank kan den faktiska webbsidan som din URL finns på vara PR 0. Detta innebär att två PR 1-länkar inte är lika med en PR 2; det förstorar dess kraft, och en PR 5 kan vara värd 100 Pr 1-länkar.

  Dags att ge sig ut på jakt efter webbplatser med hög pagerank!

  Detta är en teknik som jag har lärt mig genom åren. Den är extremt kraftfull men kommer antingen att ta lite tid eller pengar (om du vill lägga ut det på entreprenad). Hur som helst är det en av de bästa metoderna som finns för att hitta dessa webbsidor som väntar på att ge dig lite av sin saft.

  Kommentera för att få höga pr-länkar: För att få en länk med hög pagerank krävs två saker; tur och tid om du väljer att gå den vägen. En genväg är dock att dra nytta av en redan framgångsrik sida genom att kommentera den för att ”släppa” din länk, ofta dagar, veckor eller till och med år efter att den har funnits. Alternativet är att skriva artiklar i all oändlighet, gästblogga och delta i många forumtrådar i hopp om att den en dag ska få Page Rank. Vi eliminerar helt enkelt gissningsarbetet när vi kan avlägsna variablerna tid.

  Hur man får höga PageRank-baklänkar steg för steg

  Du har nu bestämt dig för att hoppa över gissningsarbetet och gå rakt på sak. Du behöver tre saker för att kunna förverkliga detta: Yahoo Site Search Explorer, SEO Quake Firefox addon och en konkurrents backlinks, eller en som är en känd kommentator för länkar. Om du inte känner till några konkurrenter som använder sig av bloggkommentarer kan du göra Google ”Great read, thank you for posting” inurl:blog eftersom detta kommer att visa upp några resultat som en webmaster utan tvekan har utnyttjat. När du väl har valt ut en webbplats som använder bloggkommentarer/artikelkommentarer för att få länkar, skriv in deras webbplats i YSE. Se till att ha SEO Quake redo. Slå på det efter att du har sökt efter deras backlinks – se till att stänga av det när du är klar, annars kommer varje ny flik att visa deras pagerank – du kan också stänga av de andra alternativen förutom Google pagerank genom att dubbelklicka på ikonen för inställningar.

  Chansen är stor att majoriteten av inlinks till deras webbplats inte kommer från kommentarer, men du kan filtrera bort dem med Pagerank, om det finns några, och försöka lämna en egen kommentar med en länk tillbaka till din webbplats. När du väl hittar en bra rad konkurrenter som lämnar kommentarer på webbplatser med hög sidranking kommer du aldrig att få slut på dem. Nyckeln är att hitta dem som använder denna teknik som sitt främsta sätt att skapa backlänkar.

  Länkutbyte – Kontakta webmasters för länkar med hög pr

  En annan metod för att få länkar av högre kvalitet är genom länkutbyten. Observera att denna metod bygger på att du har en webbplats med Page Rank själv (annars kommer ingen att länka till dig) och en webbplats som är värd att länka till (spel- och vuxensajter är förstås svårare). Du kan hitta andra som är villiga till länkutbyte på populära webmasterforum som warrior forum, namepros, digital point och backlinksforum.

  Köpa länkar på webbplatser med hög sökningspoäng

  Den här metoden är en av de enklare eftersom den inte kräver att du hittar konkurrenters länkar och reverse engineering av dem, eller att du kontaktar andra webmasters för att byta länkar. Du måste dock fortfarande visa noggrannhet och handla med webmasters som du känner att du kan lita på och som inte kommer att sälja dig ”permanenta” länkar som tas bort inom tre månader. De flesta av dessa länkar kommer att komma i form av blogroll- eller sitewide-länkar, som visas på alla sidor på en webbplats, medan andra kommer att vara kontextuella backlinks som bara visas på den specifika sidan. Webmasterforum som bstbacklinks gör det möjligt för användare att köpa och sälja backlinks relativt enkelt.

  Hyra länkar med hög pr-värde på privata nätverkswebbplatser

  Mest avancerad att installera men ändå enklast för slutanvändaren. Den största fördelen med denna taktik är att man inte behöver ta itu med webmasters. Det är tröttsamt och slöseri med tid att fråga webmasters om de vill byta länkar eller kontrollera om de tagit bort din permanenta länk. Dessa länkar är vanligtvis hyrda, men om ROI (Return on Investment) är vettigt är det allt som räknas.

  Vanligtvis består dessa nätverk av olika grader av Pagerank och volym. Till exempel kan en PR 6 gå för uppåt fyra tusen dollar. Att sätta upp ett eget nätverk kan bli dyrt, snabbt, tillsammans med behovet av hosting; varje webbplats bör vara värd på en unik IP-adress av c-klass för att mildra fotavtrycket och mångfalden i sökmotorernas ögon, till exempel Googles.

  Bör du köpa backlänkar år 2021?

  Att köpa länkar är en metod som du kanske har hört talas om, men du kanske inte vet om du bör göra det. Att köpa ”billiga” länkar i stora mängder från oseriösa källor är en Black Hat SEO-teknik (sökmotoroptimering) – ett sätt att lura eller vilseleda Google och andra sökmotorer så att din webbplats rankas högre än vad den förtjänar.

  Om du köper länkar och har liten eller ingen kontroll över var länkarna placeras eller vilken typ av innehåll din länk kommer att visas i, gör du inte off-page SEO på rätt sätt. Om du betalar för en tjänst som hjälper dig att skapa exponering, medvetenhet om ditt varumärke och länkar är det lite annorlunda.

  Generellt sett gäller att ju lättare det är att köpa en länk, desto mindre är den värd. Detta beror på att Google och andra sökmotorer inte vill belöna spammigt beteende. Å andra sidan tenderar länkar som är mycket svåra att säkra, till exempel länkar från statliga webbplatser och universitetswebbplatser, att vara värda mycket mer eftersom de är svårare att manipulera.

  Varför du inte ska köpa spamlänkar

  Även om det inte fungerar längre är det fortfarande möjligt att köpa länkar i stora mängder till löjligt låga priser. Har du någonsin sett den här annonsen förut? Eller kanske något liknande? Detta är kärnan i svart hatt SEO. Om det någonsin fanns en länkbyggnads- eller SEO-strategi att kategoriskt utesluta skulle detta vara den. Tjänster som dessa tenderar att förlita sig på länkfarmar eller ”nyhetswebbplatser” av låg kvalitet som länkar ut till så många olika tjänster som möjligt. Innehållet på dessa typer av webbplatser är ofta struntprat och själva länkarna tenderar att vara helt värdelösa.

  Googles inställning till länkköp

  Google är uttryckligen emot utbyte av pengar i utbyte mot länkar. Detta utbyte av pengar kan ske på många olika sätt, och Google säger inte att alla dessa så kallade ”länksystem” definitivt kommer att leda till en negativ inverkan på en webbplats sökmotorrankning. Snarare säger Google att dessa system ”kan ha en negativ inverkan på en webbplats ranking i sökresultaten”.

  Det man bör dra av detta är att ju mer direkt och uppenbart ett utbyte av pengar är i utbyte mot en länk, desto mindre naturligt är det. Ju mindre naturligt det är, desto mer sannolikt är det att Google straffar det. Anledningen till att Google använder ”kan” och inte ”kommer” är att det finns vissa strategier för länkbyggande som – även om de innebär utbyte av pengar – inte faller i samma skräpiga hink som vissa betalda länkprogram.
  Vad är skillnaden mellan följ-länkar och icke-följ-länkar?

  Vi har redan sett skillnaden mellan interna och externa länkar. Men det finns också följelänkar och nofollow-länkar. Nofollow är ett attribut som kan appliceras på en backlink av webmasters. Det ser ut så här: rel=”nofollow”.

  Under 2019 meddelade Google att de kommer att behandla nofollow-länkar som tips snarare än direktiv. Med andra ord kommer Google ibland att ”räkna” en nofollow-länk och ibland inte.

  Vi är inte helt säkra på varför Google gjorde den här ändringen, men det finns vissa spekulationer om att det var ett svar på att många stora webbplatser övergick till nofollow-länkar som standard på sina webbplatser. I stället för att helt förlora dessa nyhetssajter som informationskällor gjorde Google ändringen så att man kunde fortsätta att räkna backlänkar från vissa av dessa sajter. Men som sagt, detta är obekräftade spekulationer.
  Skärmdump av Googles förklaringstabell för Rel-taggen

  När används No Follow-länkar?

  Google ger oss ett exempel på när de rekommenderar att nofollow-attributet används: ”Nofollow-attributet är till för fall där du vill länka till en sida men inte vill antyda någon typ av godkännande, inklusive att föra vidare rankningspoäng till en annan sida.”

  Samtidigt som Google gjorde ändringar i nofollow-attributet lade de också till ett nytt attribut som heter rel=”sponsored”. Google uppgav uttryckligen att detta är det attribut du ska använda om länken har skapats i reklamsyfte eller i utbyte mot någon ersättning (med andra ord en länk som är betald).