Personligt

Världens sämsta bloggare

I min strävan att uppleva en mer sansad och personligare feed så har jag ”Avgillat” många FB-sidor den senaste tiden. Mashable.com, ”I fucking love science”, Reshareworthy och en bunt framgångsfilosofer då jag upplever att det mest stressar mig inombords och inte ger mig något egentligt värde. Stundtals gör det att jag känner mig mindre värdefull när jag helst vill känna mig värdefull.

Det kan ju verka lite töntigt kanske, men det känns lite som att jag tappar fotfästet och kontrollen över vad jag konsumerar för information. Jag har i peppande syfte vräkt i mig allt som handlar om hur framgångsrika andra är och som pumpar ut det varje dag på löpande band utan att ge något personligt, lite som att använda spökskrivare i författandet. Därför tänker jag förändra min konsumtion.

Så, 2016 ska jag ägna mig åt en personligare upplevelse och min egen framgång (vad det nu är). Ett år för egot helt enkelt. Jag tror att det är viktigt för mig, men det hämmar egentligen inte mitt eget behov av att lära mig något nytt varje dag, och bli lite bättre varje dag (floskelvarning där..). But anyway..

Det kommer inte innebära att jag stänger av FB-vänners signaler. Det är faktiskt en grej jag inte förstår, att bara se delar av helheten. Att man väljer att inte se mångfalden utan endast väljer sådana vänner som dunkar en i ryggen enbart för att man har en viss åsikt osv. Vi tänker ju annorlunda som individer ändå, så varför begränsa sig till en smal och begränsad åsiktskorridor?

Jag gillar det personliga. Alla kan dela någon annans ord/synpunkt/fakta/humor/kattbilder och visdomar. Jag gillar när någon säger något om sitt liv, sin passion eller sin musiksmak. Ett typexempel om vad jag går igång på är när någon kändis eller framgångsrik person anslöjar att dom gillar något helt annat än vad dom representerar. En hemlig passion för solenergi, ekologisk odling av någon märklig växt eller ett passionerat intresse som man aldrig kunde tro. Sån skit diggar jag!

Det är nog så att jag gillar att ta in intryck som jag filtrerar själv och avgör vad som intresserar mig – och det är något coolt med åsiktsdissonans. Man behöver inte ha rätt utan det är viktigare att man tar sig en funderare på vilken människa man vill vara i mediabruset. Min vardag kan ofta kännas som en ändlös ström av beslut som måste tas och jag borde frigöra mer tid att skriva ner mina tankar här, för just nu är jag världens sämsta bloggare som försöker bli lite lite bättre.

Mvh Anders