Backlinks

Youtube Backlinks

Youtube Backlinks – Hur man skapar kraftfulla länkar

YouTube är världens näst största sökmotor ägd av Google. Det är en populär video marknadsföringsapp med en marknadsandel på cirka 75%. Över 2 miljarder aktiva användare använder YouTube varje månad och 500 timmar med videoinnehåll laddas upp varje minut. Därför använder företag och innehållsskapare YouTube för att bygga sina varumärken och nå en bredare publik.

När du bygger baklänkar till din webbplats genom din YouTube-kanal kan du betydligt förbättra dina sökmotorrankningar och driva mer trafik till din webbplats. Enligt en nylig studie rankar webbplatser med en YouTube-baklänk i genomsnitt 157% högre i sökmotorresultatsidor (SERP) än de utan.

 • YouTube är en populär video marknadsföringsapp med över 2 miljarder aktiva användare och 500 timmar med videoinnehåll laddas upp varje minut.
 • Att bygga baklänkar till din webbplats genom din YouTube-kanal kan betydligt förbättra dina sökmotorrankningar och driva mer trafik till din webbplats.
 • Webbplatser med en YouTube-baklänk rankar i genomsnitt 157% högre i sökmotorresultatsidor (SERP) än de utan.

Vad är YouTube Backlinks?

youtube-backlinksYouTube backlinks är länkar som kommer till din webbplats från en YouTube-kanal. Dessa låter sökmotorer utvärdera relevansen och trovärdigheten hos en webbplats med en ansluten video. Sökmotorer anser dock att videor är en hjälpsam resurs för att ranka en webbplats, förutsatt att den är relaterad. Dessutom kan backlinks locka extern trafik, förbättra visningar och öka konverteringsfrekvensen, vilket är en extra fördel för webbplatsägare.

Typer av YouTube Länkar

Det finns flera typer av YouTube-backlinks som du kan bygga. Naturligtvis är syftet med att bygga backlinks att förbättra din synlighet och ranking. De två mest använda typerna av YouTube-backlinks är dock följande:

 • Do-Follow Backlinks: Dofollow-backlinks är länkar som tillåter sökmotorbotar att följa dem och överföra länkjuice eller auktoritet till den länkade webbplatsen. Med andra ord bidrar de till sökmotorrankningen för den webbplats som länkas till.
 • No-Follow Backlinks: Nofollow-backlinks är länkar som har rel = ”nofollow” HTML-taggen bifogad till dem, vilket indikerar för sökmotorer att de inte bör överföra något SEO-kredit till den länkade webbplatsen.

Du kan använda dessa backlinks baserat på dina behov. Det rekommenderas dock att fokusera på högkvalitativa backlinks endast.

Hur YouTube-länkar fungerar och hur de hjälper till med SEO?

Länkar från YouTube fungerar genom att ansluta en video till webbplatser. Detta signalerar sökmotorer att din video är relevant och hjälpsam. Länkar hjälper också till att driva trafik till din video från externa källor, vilket ökar visningar, engagemang och till slut dina konverteringar. Här är några intressanta fakta om YouTube:

 • 16,4% av YouTube-trafiken kommer bara från USA.
 • Över 2,6 miljarder människor över hela världen använder YouTube per månad.
 • En genomsnittlig YouTube-besökare kontrollerar nästan nio sidor per dag.
 • Över 40% av globala shoppare säger att de tar åtgärder efter att ha sett en YouTube-videoreklam.

Genom att ha fler relevanta och högkvalitativa länkar till din video kan du förbättra din sökmotoroptimering (SEO), rankning på sökmotorresultatsidor (SERPs) och öka organisk trafik till din webbplats. Detta kan hjälpa dig att förbättra din synlighet och öka din trafik från sökmotorer som Google och Bing.

Hur man bygger YouTube-länkar

Att bygga YouTube-länkar är en viktig strategi för att förbättra synligheten och framgången för dina videor på sökmotorresultatsidor (SERP). Här är några praktiska sätt att bygga länkar för dina YouTube-videor:

1. Delta i gästinläggning

Att skapa gästvloggar med länkar till dina videor genom att samarbeta med andra YouTubers eller bloggar inom din nisch är en mycket framgångsrik strategi. För att komma igång med gästinläggning, kontakta inflytelserika personer inom din nisch och erbjuda idén att arbeta tillsammans på en video. Erbjud att skapa en video som matchar deras innehåll och tillför värde till deras publik. I utbyte, begär att en länk till din webbplats inkluderas i beskrivningen eller inne i videon. Genom att skapa gästvloggar kan du öka exponeringen och locka till dig högkvalitativa länkar från ansedda och relevanta webbplatser. Samarbete med andra YouTubers eller bloggar kan också hjälpa dig att skapa relationer och utöka din räckvidd inom din nisch.

2. Dra nytta av Web 2.0-sidor

Webbplatser av typen web 2.0 är en typ av webbplats som tillåter användare att skapa och dela innehåll med andra. Dessa webbplatser betonar användargenererat innehåll. Som ett resultat kan du dra nytta av dem. Skapa gratis konton på webbplatser som Squidoo, HubPages och Tumblr för att generera länkar till dina YouTube-videor och lägg till länkar till dina videor i ditt innehåll. Allt du behöver göra är att skapa en profil på varje webbplats och fylla i information om dig själv och ditt företag. Slutligen, utveckla högkvalitativt nischrelaterat innehåll, som blogginlägg, artiklar eller infografik, och infoga länkar till dina YouTube-videor i innehållet. Denna metod kan hjälpa dig att få länkar från auktoritativa och relevanta webbplatser, vilket ökar synligheten och framgången för dina YouTube-videor.

3. Använd sociala medieplattformar för att dela ditt innehåll

Sociala medier är en utmärkt plattform för att marknadsföra dina YouTube-videor och locka till dig länkar till din webbplats. Genom att dela dina videor på sociala medieplattformar som Twitter, Facebook och LinkedIn kan du nå en bredare publik och öka synligheten. När du delar dina videor på sociala medier, se till att inkludera en ögonfångande titel och en kort beskrivning som lockar människor att klicka och titta på din video. Du kan också använda relevanta hashtags för att hjälpa din video att upptäckas av människor som är intresserade av din nisch.

4. Bädda in YouTube-videor på din webbplats och andra relevanta webbplatser

Att bädda in en YouTube-video på din webbplats är en effektiv metod för att öka visningar och länkar. Att bädda in dina videor på andra webbplatser genererar en länk tillbaka till din YouTube-kanal, vilket kan öka rankingen för din video i sökmotorer. Genom att nå ut till relevanta webbplatser, skapa en bloggpost med din video och bädda in den inom posten kan vara effektiva metoder för bloggare. Många webbplatsägare välkomnar färskt, originalinnehåll som tillför värde till Läs artikeln om ämnet Google E-A-T här.

Fördelar med YouTube Backlinks

Att bygga högkvalitativa YouTube-backlinks har flera fördelar, inklusive:

 • Förbättring av backlink-profilen: Det är en samling av backlinks som uppmuntrar besökare att besöka din webbplats. Backlink-profilen beräknas baserat på ett antal faktorer som relevans, ankartext, DA och typer av länkar.
 • Ökad ranking: Dofollow-länkar kan hjälpa din webbplats att ranka högre än nofollow-länkar och även driva mer organisk trafik.
 • Bättre upptäckbarhet: YouTube-backlinks kan öka din online-synlighet och påskynda processen genom vilken din målgrupp hittar dig online.
 • Ökad hänvisningstrafik: Du kan öka din internetnärvaro och minska tiden det tar för din målgrupp att upptäcka ditt innehåll med hjälp av YouTube-backlinks.

Att bygga högkvalitativa YouTube-backlinks är en väsentlig aspekt av att optimera din webbplats för framgång på plattformen. Det kan hjälpa till att förbättra din backlink-profil, öka din ranking och förbättra upptäckbarheten.

Hur man får länkar till sin hemsida genom sin YouTube-kanal

En YouTube-kanal kan vara ett kraftfullt verktyg för att skapa länkar till din hemsida. Här är några effektiva sätt att få länkar till din hemsida genom din YouTube-kanal:

 • Inkludera länkar till din hemsida i dina video beskrivningar: Lägg till en länk till din hemsida i beskrivningen av varje video du laddar upp till din kanal.
 • Skapa relevant och värdefullt innehåll: Att fokusera på högkvalitativa videor som är användbara för din publik kan uppmuntra andra webbplatser att länka till din.
 • Samarbeta med andra YouTubers: Samarbeta med andra YouTubers inom din nisch och skapa gäst vlogs eller andra typer av innehåll som inkluderar länkar till din hemsida.
 • Använd YouTube-anteckningar: Lägg till anteckningar i dina videor som uppmuntrar tittare att besöka din hemsida och inkludera en klickbar länk.
 • Korsmarknadsför på sociala medier: Dela dina YouTube-videor på sociala medieplattformar och inkludera länkar till din hemsida i dina inlägg.
 • Använd YouTube-kort: YouTube-kort är en funktion som gör det möjligt att lägga till interaktiva element i dina videor, inklusive länkar till din hemsida eller annat relevant innehåll. Genom att använda YouTube-kort kan du skapa länkar till din hemsida som tittare enkelt kan komma åt medan de tittar på din video.

Steg för att skapa YouTube-kort

 1. Gå till videohanteraren i ditt YouTube-konto och välj den video du vill lägga till ett kort till.
 2. Klicka på fliken ”Kort” och välj ”Lägg till kort”.
 3. Välj vilken typ av kort du vill skapa och välj ”Skapa”.
 4. Ange URL: en till sidan du vill länka till, lägg till ett teaser-meddelande och välj ”Skapa kort”.
 5. Flytta kortet till rätt punkt i din videotidslinje och spara ändringarna.

YouTube-kort är interaktiva element som du kan lägga till i dina videor för att förbättra tittar engagemang och marknadsföra ditt innehåll. Här är de olika typerna av YouTube-kort som du kan använda:

 • Videokort eller spellistkort
 • Kanalkort
 • Länkkort
 • Enkät kort
 • Donationskort
 • Merchandise-kort
 • Fan Funding-kort

Ur SEO-perspektiv ges länkkorten högst prioritet. Lycka till med att bygga länkar på YouTube!

Slutliga tankar

Att förstå hur man bygger backlinks för sin webbplats kan ha en betydande inverkan på visningsantalet. För att komma igång är det bäst att fokusera på en eller två enkla strategier och sedan arbeta sig upp till mer komplexa när man blir mer bekväm. Genom att gradvis lägga till mer avancerade backlink-taktiker i sin innehållsplan kan man förbättra sin YouTube-kanals framgång och öka sin webbplats synlighet online. Kom ihåg att bygga högkvalitativa backlinks är en pågående process; det tar tid och ansträngning för att se resultat. Där kan man förlita sig på effektiva backlinks-tjänster för bättre resultat.

Vanliga frågor om Youtube Backlinks

Vad är det bästa sättet att få länkar till min YouTube-video?

Det bästa sättet att få länkar till din YouTube-video är genom att skapa värdefullt innehåll, nå ut till påverkare, delta i forum och samhällen samt använda sociala medier och videoinbäddningar.

Hur många länkar behöver jag för att ranka min video på första sidan av Google?

Det finns inget specifikt antal länkar som krävs för att ranka din video på första sidan av Google. Fokusera på att bygga högkvalitativa länkar från relevanta och auktoritativa webbplatser.

Hur ofta bör jag bygga länkar till min YouTube-video?

Det finns ingen fast frekvens för att bygga länkar till din YouTube-video. Fokusera på att skapa värdefullt innehåll och bygga relationer med andra webbplatser och påverkare. Därmed kommer länkar att komma naturligt.

Hur lång tid tar det att se resultat från att bygga länkar till min YouTube-video?

Det kan ta flera veckor eller till och med månader att se resultat från att bygga länkar till din YouTube-video. Fokusera på att skapa värdefullt innehåll och bygga relationer med andra webbplatser och påverkare, och var tålmodig.

Vanliga frågor

Vad är syftet med länkar från YouTube-videor?

Baklänkar är länkar som leder till en specifik YouTube-video från en annan webbplats. Syftet med baklänkar är att öka trafiken till en specifik video och därmed öka synligheten och populariteten av videon.

Hur påverkar baklänkar rankingen av mina YouTube-videor?

Baklänkar kan ha en positiv effekt på rankingen av en YouTube-video. Ju fler relevanta och högkvalitativa baklänkar en video har, desto högre kan dess ranking bli på YouTube-sökmotorresultatsidan.

Kan jag skapa baklänkar till mina YouTube-videor automatiskt?

Det finns verktyg som påstår sig kunna skapa baklänkar automatiskt till YouTube-videor, men det är inte rekommenderat att använda sådana verktyg. Automatiskt genererade baklänkar kan vara lågkvalitativa och kan skada din videors ranking på YouTube.

Är gratis verktyg för att generera baklänkar till YouTube effektiva?

Gratis verktyg för att generera baklänkar till YouTube kan vara effektiva, men det är viktigt att vara försiktig med vilka verktyg man använder. Vissa verktyg kan generera lågkvalitativa eller spammy baklänkar som kan skada din videors ranking.

Vilka metoder finns för att skapa organiska baklänkar till YouTube-innehåll?

För att skapa organiska baklänkar till YouTube-innehåll kan man använda sig av olika metoder, såsom att dela videon på sociala medier, inkludera videon på sin egen webbplats, eller samarbeta med andra YouTubers för att skapa relevanta länkar.

Hur kan jag säkerställa att baklänkar bidrar positivt till min YouTube-kanals SEO?

För att säkerställa att baklänkar bidrar positivt till din YouTube-kanals SEO är det viktigt att fokusera på att skapa relevanta och högkvalitativa baklänkar från trovärdiga källor. Det är också viktigt att undvika spammy eller lågkvalitativa baklänkar som kan skada din kanals ranking på YouTube.