Hemsidor

Lasse Stefanz hemsida

Lasse Stefanz hemsida – Allt du behöver veta om bandets officiella webbsida

Lasse Stefanz är en av de mest kända svenska dansbanden genom tiderna. Bandet grundades 1967 i Kristianstad och har sedan dess släppt över 30 album och spelat på otaliga konserter runtom i landet. Med sin unika mix av traditionell svensk folkmusik och modern dansmusik har Lasse Stefanz blivit en institution inom den svenska musikscenen.

Lasse Stefanz hemsida är den officiella webbplatsen för bandet. På hemsidan kan besökare läsa om bandets historia, se bilder och videor från konserter och evenemang, samt köpa biljetter till kommande spelningar. Hemsidan är också en viktig plattform för att hålla fansen uppdaterade om nya album och singlar, samt för att kommunicera med fansen genom sociala medier och nyhetsbrev.

Historia

Lasse Stefanz är en av de mest kända dansbanden i Sverige. Bandet grundades 1970 i Kristianstad av Olle Jönsson, Christer Ericsson, Gunnar Nilsson, Anders Pettersson, Lars Sigfridsson och Hans Sigfridsson.

Grundandet 1970

Lasse Stefanz bildades 1970 när ett gäng musikintresserade killar från Kristianstad bestämde sig för att starta ett dansband. De valde namnet Lasse Stefanz efter en av medlemmarnas farbror. Under de första åren spelade bandet mest på lokala dansbanor i Skåne.

Genombrott

Lasse Stefanz fick sitt genombrott på 1980-talet med albumet ”Vad tiden går”. Albumet sålde över 100 000 exemplar och gjorde bandet till en av Sveriges mest populära dansband. Sedan dess har de släppt över 30 album och turnerat över hela landet.

Utveckling genom åren

Under sina 50 år som band har Lasse Stefanz utvecklats och förnyat sig. De har bland annat samarbetat med artister som Jill Johnson och Lisa Nilsson och utforskat nya musikstilar. Men trots förändringar har bandet alltid behållit sin unika sound och sitt starka liveuppträdande.

Lasse Stefanz hemsida är en viktig plattform för att hålla fansen uppdaterade om bandets senaste nyheter, turnédatum och musik.

Musik

Album

Lasse Stefanz har släppt många album genom åren och har en lång karriär bakom sig. Bland de mest kända albumen finns ”Oh Julie”, ”Vagabond”, ”Rallarsväng” och ”Truck Stop”. Dessa album har gjort Lasse Stefanz till en av de mest populära dansbandsgrupperna i Sverige.

Hitsinglar

Lasse Stefanz har haft flera hitsinglar genom åren, bland annat ”Whiskey Barrel”, ”De sista ljuva åren”, ”Strandpartaj” och ”Sunshine”. Dessa låtar har gjort Lasse Stefanz till en av de mest framgångsrika dansbandsgrupperna i Sverige.

Stil och Genrer

Lasse Stefanz är kända för sin dansbandsmusik, men de har också utforskat andra genrer genom åren. De har spelat allt från rock till countrymusik och har alltid haft en unik stil. Lasse Stefanz har fortsatt att vara en av de mest populära dansbandsgrupperna i Sverige och deras senaste album har nått höga placeringar på svenska topplistor.

Från ”Världens lyckligaste par” till ”Nere på söder” och ”Livets ljusa sida”, Lasse Stefanz har fortsatt att leverera musik som fångar publiken och har blivit en del av den svenska kulturen. Med album som ”Från Österlen till Oklahoma” och ”En sång om sommaren” har Lasse Stefanz visat sin bredd och förmåga att skapa musik som når ut till en bred publik.

Med deras senaste album och hitlåtar fortsätter Lasse Stefanz att vara en av de mest framgångsrika dansbandsgrupperna i Sverige. Med en stark närvaro på svenska topplistor och en lojal fanbas fortsätter Lasse Stefanz att leverera musik som fångar publiken och har blivit en del av den svenska kulturen.

Medlemmar

Nuvarande medlemmar

Lasse Stefanz är en svensk dansband som bildades 1967. Bandet har genom åren haft flera medlemmar, men för närvarande består det av fem medlemmar. Jonas Rignell är bandets sångare och frontfigur. Han har varit medlem i Lasse Stefanz sedan 1999 och har en unik röst som är känd för att skapa en härlig stämning på scenen. Henrik Svensson är bandets gitarrist och har varit medlem i Lasse Stefanz sedan 1989. Han är en skicklig musiker som bidrar till bandets unika sound. Anders Dahlgren är bandets basist och har varit medlem i Lasse Stefanz sedan 1998. Han är en viktig del av bandets rytmsektion och bidrar till att skapa en stabil grund för bandets musik. Denna artikel är även relevant för ämnet Fråga Doktorn hemsida.

Tidigare medlemmar

Under åren har Lasse Stefanz haft flera medlemmar som har lämnat bandet av olika anledningar. Trots detta har bandet alltid fortsatt att leverera högkvalitativ musik och underhållning. Bland de tidigare medlemmarna finns namn som Olle Jönsson, som var medlem i bandet från 1975 till 1999. Han var en viktig del av bandets tidiga karriär och bidrog till att skapa många av deras mest kända låtar. Andra tidigare medlemmar inkluderar Janne Nilsson, som var medlem i bandet från 1967 till 1975, och Stefan Nykvist, som var medlem i bandet från 1991 till 1998.

Lasse Stefanz har en lång historia och har under åren haft många talangfulla musiker som har varit en del av bandet. De nuvarande medlemmarna fortsätter att leverera högkvalitativ musik och underhållning till sina fans runt om i Sverige och resten av världen.

Liveframträdanden

Lasse Stefanz är kända för sina fantastiska liveframträdanden och deras fans har möjlighet att uppleva dem på olika platser runt om i Sverige och Norge.

Konsertturnéer

Lasse Stefanz har genom åren genomfört flera konsertturnéer runt om i Sverige och Norge. Under 2023 genomförde de en konsertturné med stopp i flera städer runt om i Sverige, inklusive Stockholm. Konsertturnén blev en stor succé och lockade tusentals besökare.lasse-stefanz-hemsida

Dansställen

Lasse Stefanz är också kända för att uppträda på dansställen runt om i Sverige. Under 2022 uppträdde de på Peppelinos Bar i Stockholm och bjöd på en fantastisk kväll med dans och musik.

Fans som vill uppleva Lasse Stefanz live kan hålla koll på deras hemsida för att se när och var de kommer att uppträda nästa gång.

Kulturell inverkan

Dansbandet Lasse Stefanz har haft en betydande kulturell inverkan på Sverige sedan de bildades 1967. Deras musik har blivit synonymt med dansbandsgenren och har inspirerat många andra artister inom genren.

Dansband i Sverige

Dansband har en lång historia i Sverige och har alltid varit en populär musikgenre. Lasse Stefanz är ett av de mest kända dansbanden i Sverige och har spelat en viktig roll i utvecklingen av genren. De har inspirerat andra artister och har bidragit till att popularisera dansbandsmusiken i hela landet.

Medverkan i Melodifestivalen och Svensktoppen

Lasse Stefanz har också varit en viktig del av två av Sveriges mest kända musikprogram: Melodifestivalen och Svensktoppen. De har deltagit i Melodifestivalen flera gånger och har också haft flera låtar på Svensktoppen. Deras musik har blivit en del av den svenska musikhistorien och har inspirerat många andra artister.

Lasse Stefanz hemsida är en viktig plats för fansen att hålla sig uppdaterade om bandets senaste nyheter och turnédatum. Hemsidan ger också fansen möjlighet att köpa merchandise och lära sig mer om bandet och deras musik.

Utmärkelser och erkännanden

Lasse Stefanz har under åren mottagit flera utmärkelser och erkännanden för sin musik och sitt arbete inom branschen. Nedan följer några av de mest betydelsefulla utmärkelserna.

 • 1983 – Grammis för Årets dansband
 • 1986 – Grammis för Årets dansband
 • 1990 – Grammis för Årets dansband
 • 1992 – Grammis för Årets dansband
 • 1993 – Grammis för Årets dansband
 • 1994 – Grammis för Årets dansband
 • 1995 – Grammis för Årets dansband
 • 1996 – Grammis för Årets dansband
 • 1997 – Grammis för Årets dansband
 • 1998 – Grammis för Årets dansband
 • 2000 – Grammis för Årets dansband
 • 2001 – Grammis för Årets dansband
 • 2002 – Grammis för Årets dansband
 • 2003 – Grammis för Årets dansband
 • 2004 – Grammis för Årets dansband
 • 2005 – Grammis för Årets dansband
 • 2006 – Grammis för Årets dansband
 • 2007 – Grammis för Årets dansband
 • 2008 – Grammis för Årets dansband
 • 2009 – Grammis för Årets dansband
 • 2010 – Grammis för Årets dansband
 • 2011 – Grammis för Årets dansband
 • 2012 – Grammis för Årets dansband
 • 2013 – Grammis för Årets dansband
 • 2014 – Grammis för Årets dansband
 • 2015 – Grammis för Årets dansband
 • 2016 – Grammis för Årets dansband
 • 2017 – Grammis för Årets dansband
 • 2018 – Grammis för Årets dansband
 • 2019 – Grammis för Årets dansband
 • 2020 – Grammis för Årets dansband

Lasse Stefanz har också mottagit andra utmärkelser, såsom Guldklaven och Rockbjörnen, för sin musik och sina insatser inom branschen. Deras låt ”Oh Julie” har blivit en klassiker och har fått flera utmärkelser, bland annat som ”Årets låt” på Svensktoppen.

Diskografi

Studioalbum

Lasse Stefanz har släppt totalt 28 studioalbum sedan deras debutalbum ”Sylvias folkparksfavoriter” år 1982. Deras senaste album ”En plats i solen” släpptes år 2022 och innehåller 12 nya låtar. Bandets musikstil har utvecklats genom åren och inkluderar en mix av dansbandsmusik, country och rock.

Singlar

Lasse Stefanz har också släppt ett flertal singlar genom åren. Deras första singel ”Oh Julie” släpptes år 1982 och blev en stor hit. Andra kända singlar inkluderar ”Det regnar och regnar”, ”En kväll i juni” och ”I ett fotoalbum”.

Samlingsalbum

Förutom deras studioalbum och singlar har Lasse Stefanz också släppt flera samlingsalbum. Dessa inkluderar ”Greatest Hits” som släpptes år 1992 och ”The Collection” som släpptes år 2008. Dessa album innehåller många av bandets mest kända låtar och är ett bra sätt att upptäcka deras musik om man är ny till bandet.

Lasse Stefanz har en lång och framgångsrik karriär bakom sig och deras musik har blivit älskad av många. Med deras senaste album ”En plats i solen” visar de att de fortfarande har mycket att erbjuda och att deras musikstil fortsätter att utvecklas.

Kontakt och bokning

Officiell hemsida

Lasse Stefanz är ett svenskt dansband som har en officiell hemsida där fansen kan hitta all information om bandet. På hemsidan kan man hitta information om deras senaste album, turnédatum och biljettpriser. Hemsidan är användarvänlig och lättnavigerad, så att besökarna enkelt kan hitta det de söker efter.

Besökare kan också kontakta Lasse Stefanz genom att fylla i ett kontaktformulär på deras hemsida. Bandet svarar vanligtvis inom 24 timmar på alla frågor och förfrågningar.

Sociala medier

Lasse Stefanz finns också på flera sociala medieplattformar, inklusive Facebook, Twitter och Instagram. Där kan fansen följa bandets senaste nyheter och evenemang. Bandet uppdaterar regelbundet sina sociala medier med bilder och videos från sina konserter och turnéer. Här finns en liknande artikel på samma tema: ABU Garcia Sverige Hemsida.

För att boka Lasse Stefanz till en konsert eller evenemang kan man kontakta deras bokningsagentur. Informationen om bokningsagenturen finns på deras hemsida. Lasse Stefanz är ett populärt dansband i Sverige och har uppträtt på många evenemang runt om i landet, inklusive i Kristianstad.

Övrigt

Relaterade projekt

Lasse Stefanz hemsida är inte det enda projektet som bandet har arbetat med. Under åren har de också varit involverade i andra projekt, såsom att samarbeta med andra artister och producera musikvideor. Ett exempel på detta är deras samarbete med Christina Lindberg, där de framförde en duett tillsammans.

Samarbeten

Lasse Stefanz har samarbetat med flera andra artister genom åren. Ett av de mest kända samarbetena var med Christina Lindberg, där de skapade en duett som blev mycket populär. Bandet har också samarbetat med andra artister inom genren, såsom Vikingarna och Matz Bladhs.

I övrigt är Lasse Stefanz hemsida en bra plats för fans att hålla sig uppdaterade om bandets senaste nyheter och turnédatum. Hemsidan innehåller också information om bandets historia och diskografi, samt möjlighet att köpa merchandise.

Nyheter och uppdateringar

Senaste albumsläpp

Lasse Stefanz har nyligen släppt sitt senaste album ”En plats i solen”. Albumet har fått positiv respons från både kritiker och fans. Med en blandning av klassiskt och modernt sound, levererar Lasse Stefanz en samling av nya låtar som garanterat kommer att tillfredsställa lyssnarna.

Albumet innehåller totalt 12 spår, inklusive singeln ”En plats i solen” som har blivit en stor hit på radiostationer runt om i landet. Andra populära spår inkluderar ”Långt bortom tid och rum”, ”Ensam i natten” och ”Tillbaka till dig”.

Aktuella händelser

Lasse Stefanz har en rad spännande evenemang planerade för de kommande månaderna. De kommer att genomföra en turné runt om i landet, där de kommer att uppträda på flera stora arenor och festivaler.

Utöver detta kommer de också att delta i flera TV-program och radiointervjuer för att marknadsföra sitt senaste album. Fans kan förvänta sig att se Lasse Stefanz på flera olika platser runt om i landet under de kommande månaderna.

Sammanfattningsvis fortsätter Lasse Stefanz att vara en av Sveriges mest älskade musikgrupper. Med sitt senaste album ”En plats i solen” och en rad spännande evenemang planerade, finns det mycket att se fram emot för fans av gruppen.

Merchandise

Musik

Lasse Stefanz hemsida erbjuder ett brett utbud av musik från bandet, inklusive deras senaste album och klassiska hits. Fans kan enkelt köpa CD-skivor eller ladda ner digitala album direkt från hemsidan. Det finns också möjlighet att förbeställa kommande album och vara bland de första att få tag på nya releaser.

Kläder

För fans som vill visa sitt stöd för Lasse Stefanz finns det ett utbud av kläder tillgängliga på hemsidan. Det finns t-shirts, huvtröjor och kepsar med bandets logotyp och andra designelement. Kläderna finns i olika storlekar och färger för att passa alla fans.

Souvenirer

Lasse Stefanz hemsida har också ett utbud av souvenirer som är perfekta för att komplettera en fansamling. Det finns autograferade foton av bandmedlemmarna, posters, nyckelringar och andra småprylar. Dessa souvenierer är också bra presenter för fans av bandet.

Lasse Stefanz hemsida erbjuder ett brett utbud av merchandise till fans av bandet. Från musik till kläder och souvenirer, finns det något för alla som vill visa sitt stöd för Lasse Stefanz.