Hemsidor

ABU Garcia Sverige Hemsida

ABU Garcia Sverige Hemsida – Din Ultimata Guide för Fiskeutrustning

ABU Garcia Sverige är ett anrikt företag med fokus på fiskeutrustning. Det ligger i Sverige och är känt för sin höga kvalitet och innovation inom sportfisket. Företaget har en gedigen historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Vid den tiden började det som en liten klockfabrik innan det senare övergick till att tillverka precisionsutrustningar för fiske. Läs även artikeln Charlotta Rexmark hemsida.

På ABU Garcias hemsida får besökarna tillgång till en omfattande katalog av fiskeprodukter som inkluderar rullar, spön, linor och olika tillbehör. Sidan erbjuder även användbar information som kan vara till hjälp för både nybörjare och erfarna sportfiskare. Tips på fisketekniker, produktrecensioner och information om närliggande evenemang är exempel på innehållet som gör hemsidan till en värdefull resurs.

Vidare står hållbarhet och användarvänlighet i centrum på ABU Garcias webbplats. De strävar efter att produkterna ska ha minimal inverkan på miljön och samtidigt vara användbara och tillgängliga för fiskare på alla nivåer. Kommunikationen med kunder och support efter köp är också av hög prioritet, vilket speglas i den ordentliga kundtjänsten och den tillgänglighet som hemsidan erbjuder.

Historia och Arv

ABU Garcia har en rik historia som sträcker sig över flera decennier, präglad av innovation och tradition. Företagets arv bottnar i en stark grund i svensk ingenjörskonst och passion för fisket.

Grundandet av AB Urfabriken

AB Urfabriken (ABU) grundades 1921 i Svängsta, Sverige, som en tillverkare av fickur och andra tidsmätande instrument. Under 30-talet började de utveckla sin första fiskerulle, vilket blev en ny riktning för företaget.

Göte Borgströms Bidrag

Göte Borgström, son till ABU grundare, övertog ledningen och hade en vision om att utveckla världsledande fiskerullar. På 1940-talet introducerades den första kastspolen med namnet Record, och inte långt därpå följde de banbrytande modellerna Ambassadeur och Cardinal.

Lennart Borgströms Era

Efter Göte kom Lennart Borgström och förde vidare arvet genom att fortsätta innovationen och expansionen av ABU Garcia internationellt. Under Lennarts ledning blev varumärket ett av de mest erkända inom sportfiskets värld.

Produktserier

ABU Garcia erbjuder ett brett utbud av fiskerullar designade för att möta kraven för olika fiskemetoder. Från klassiska Ambassadeur-rullar till innovativa Abumatic-spincast rullar, varje serie är utformad med precision och kvalitet i åtanke.

Ambassadeur Rullar

Ambassadeur-rullarna är legendariska inom fiskevärlden och kända för sin robusthet och pålitlighet. Dessa haspelrullar har varit etablerade på marknaden sedan 1952 och fortsätter att vara förstahandsvalet för erfarna sportfiskare. De är tillverkade för att hålla länge och tåla tuff användning, vilket gör dem idealiska för både sötvatten- och saltvattensfiske.

Abu Garcia Spinnrullar

Abu Garcias spinnrullar är konstruerade för att leverera exceptionell prestanda och hållbarhet. Med en slät haspelmekanik och oöverträffad kastlängd utgör de en viktig del av varje fiskares utrustning. Dessa spinning reels erbjuder en balanserad kombination av vikt, dragkraft och pålitlighet, perfekt för allt från lätt till tungt spinnfiske.

Abumatic Spincast Rullar

Abumatic-serien är idealisk för personer som föredrar en enkel och lätthanterad fiskeupplevelse. Dessa spincast rullar är användarvänliga och kräver mindre teknisk skicklighet, vilket gör dem till en favorit bland nybörjare och yngre fiskare. Med ett tåligt ytterskal och inbyggd linfördelare, erbjuder de en problemfri fiskeupplevelse.

Innovation och Utveckling

ABU Garcias engagemang i innovation och utveckling inom fiskesporten är både välkänt och respekterat. Fokus ligger på att framställa produkter som kombinerar funktion, hållbarhet och design för att såväl nybörjare som professionella ska uppnå den bästa fiskeupplevelsen.

Toby och Reflex Beten

Toby– och Reflex-betena är kärnan i ABU Garcias beteskonstruktion. Toby, som lanserades först, har blivit en ikon inom skedenbete och är känd för sin effektivitet vid fångst av stor fisk. Reflex betet, en lite lättare sked, erbjuder en annorlunda rörelse i vattnet vilket utgör en attraktiv egenskap för fiskar. Dessa beten har förmågan att efterlikna en skadad fisk, och därmed locka till sig rovfisk.

 • Toby Beten
  • Längd: 7 till 18 cm
  • Vikt: 7 till 60 gram
 • Reflex Beten
  • Längd: 4 till 18 cm
  • Vikt: 3 till 30 gram

Record och Level Wind Teknologi

ABU Garcias Record-spolen introducerade en oöverträffad precision och hållfasthet i gjutna rullar, och den revolutionerande Level Wind-teknologin garanterar en jämn fördelning av linan på spolen under inrullning. Det minimerar risken för lintrassel och ger en smidigare upplevelse. Både Record rullen och Level Wind teknologin återspeglar företagets strävan efter att förbättra fiskeutrustningen för maximal effektivitet och användarvänlighet. Liknande artikel Vittsjö Bjärnum hemsida.

 • Record Teknologi
  • Slitstark design
  • Precision i kast och inrullning
 • Level Wind Teknologi
  • Förbättrar linfördelning
  • Minimerar lintrassel

Sportfiske i Sverige

Sportfiske i Sverige erbjuder en mångfald av fiskemiljöer, och med rätt utrustning kan entusiaster uppleva framstående fiske i både sött och salt vatten. Blekinge, till exempel, är känt för sina rika fiskemöjligheter.

Fiske i Blekinge

Blekinge är en attraktiv region för sportfiske, tack vare dess unika kustlinje och tillgång till både sötvatten och Östersjöns saltvatten. Här kan fiskare fånga arter som gös, gädda och havsöring. Bete varierar beroende på målarten, med allt från levande mask till konstgjorda drag används för att locka till sig fisk.

Spön och Fiskeutrustning

När det gäller fiskeutrustning, är det essentiellt att välja rätt spön och rullar som passar för det specifika fisket man ska bedriva. För havsfiske i Blekinge regionen rekommenderas kraftigare spön, medan lättare utrustning kan användas för insjöfiske.

Typ av Fiske Rekommenderat Spö Rekommenderad Rulle Typ av Bete
Insjöfiske Lätt till medium Stationärrulle Mask, smådrag
Havsfiske Medium till kraftig Multirulle Större drag

Företagsinformation

ABU Garcia är ett framträdande varumärke inom fiskebranschen som ägs av Pure Fishing, Inc. Företagets produkter distribueras globalt med en stark närvaro i Nordamerika.

Pure Fishing och Sycamore Partners

Pure Fishing är en världsledande tillverkare av fiskeutrustning med en portfölj av anmärkningsvärda varumärken. ABU Garcia är en del av denna grupp, som sedan 2019 ägs av Sycamore Partners, en privat kapitalfirma specialiserad på detaljhandel och konsumentprodukter. Sycamore Partners har ett rykte om att revitalisera sina varumärken och förbättra deras marknadsnärvaro.

 • Ägare: Sycamore Partners
 • Varumärke: ABU Garcia
 • Sektor: Fiskeutrustning

Global Distribution och Nordamerikanska Partners

ABU Garcia’s globala distribution täcker många länder och territorier, med en robust närvaro i Nordamerika. Nordamerikanska distributörer spelar en nyckelroll i att nå konsumenter och erbjuder ett brett utbud av produkter från Pure Fishing’s märkesportfölj. Denna regionala koppling säkerställer att varumärken som ABU Garcia är lättillgängliga för dess kunder.

 • Region: Global med fokus på Nordamerika
 • Roll: Distribution av Pure Fishing’s varumärken
 • Viktigt varumärke: ABU Garcia

Sociala Medier och Community

Abu Garcia Sverige förstärker sin närvaro på sociala medier genom engagerande innehåll på plattformar som Facebook, YouTube och Instagram. De erbjuder regelbundna uppdateringar, tips och nyheter som intresserar fiskeentusiaster.

Abu Garcia på Facebook

På Facebooksidan samlar Abu Garcia en aktiv gemenskap av fiskeintresserade. De publicerar inlägg om nya produkter, delar foton från kunder och informerar om event och tävlingar. Följare kan förvänta sig:

 • Nyheter: Senaste informationen om produkter och händelser.
 • Interaktion: Möjligheter att delta i diskussioner och tävlingar.

YouTube och Instagram Uppdateringar

Abu Garcia använder YouTube och Instagram för att visa upp sin utrustning i aktion och dela inspirerande fiskehistorier. Dessa plattformar kompletterar varandra och ger en visuell upplevelse utöver den traditionella produktkatalogen.

YouTube:

 • Videor: Demonstrationsfilmer och guider.
 • Engagemang: Användare kan kommentera och ställa frågor direkt under videorna.

Instagram:

 • Bilder: Fängslande bilder från kunder och professionella fiskare.
 • Uppdateringar: Snabba meddelanden och stories för senaste nytt från Abu Garcia.

Kundengagemang

ABU Garcia Sverige förstår vikten av direkt kommunikation och engagemang med sina kunder. De använder flera kanaler för att ge kunderna värdefulla tips och råd samt uppdateringar direkt i deras inkorg.

Få Tips och Råd

Kunderna kan dra nytta av ett brett utbud av experttips på ABU Garcias hemsida. Här förmedlas specifika tekniker och användbara råd för allt från väljande av rätt fiskeutrustning till hur man optimerar användningen av deras produkter. ABU Garcia ger sina kunder möjligheten att förbättra sin fiskeupplevelse genom att tillämpa dessa råd.

Nyhetsbrev och Inkorg Uppdateringar

ABU Garcia skickar regelbundet nyhetsbrev via e-post till sina prenumeranter. Kunderna informeras om nya produkter, specialerbjudanden och kommande evenemang. Genom att hålla kundernas inkorgar uppdaterade, säkrar de att intressenter inte missar väsentlig information om deras fritidsintressen eller de senaste innovationerna inom sportfisket.

Ytterligare Produkter och Varumärkestillgångar

ABU Garcia, känt för högkvalitativa fiskeprodukter, erbjuder även ett urval av ytterligare varumärkestillgångar som utvidgar deras produktlinje för att möta kundens behov.

Abu Garcia Klockor

Abu Garcia kännetecknas av sina precisionstillverkade fiskeutrustningar och detta hantverk återfinns även i deras klockor. Klockor erbjuds i ett spektrum av stilar, varje designad för att motstå den påfrestning och slitage som kan uppstå under fisketurer. Med vattentåliga funktioner och robust konstruktion, garanteras användarna en tillförlitlig och stilfull tidmätare.

Samarbetet med Mitchell och Cardinal

Abu Garcia har ett nära samarbete med Mitchell och Cardinal, två andra giganter inom fiskeindustrin, för att erbjuda kunderna en ännu bredare variation av fiskeprodukter. Deras gemensamma ansträngningar leder till innovativa produkter där kvalitet och funktion är i fokus. För både Mitchell och Cardinal betonas det starka arvet och expertkunskapen som resultat av denna förening. Samarbetet belyser en samling unika produkter med ömsesidig teknologi och design.abu-garcia-sverige-hemsida

 • Mitchell Partnerprodukter:
  • Spinnrullar
  • Drag
  • Kompletta fiskeset
 • Cardinal Produktsortiment:
  • Flugrullar
  • Fiskelinor
  • Tillbehör

Varje produkt i samarbetet är resultatet av utvecklingsarbete med syfte att förbättra fiskeupplevelsen för anglerst av alla erfarenhetsnivåer.